logoArkaWeb

09029598465

تفاوت دامنه ir و com

تفاوت دامنه ir و com
4/5 - (1 امتیاز)

دامنه‌ها، آدرس‌های منحصربه‌فردی هستند که برای دسترسی به وبسایت‌ها استفاده می‌شوند. هر دامنه از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش پیشوند (Prefix) و بخش پسوند (Suffix). پسوند دامنه‌ها نشان‌دهنده نوع و محدوده‌ی دامنه است. تفاوت در پسوند دامنه‌ها ناشی از استفاده از استانداردها و قوانین مختلف بین سازمان‌ها و کشورهاست. در نتیجه، هر پسوند دامنه می‌تواند مختص خصوصیات خاصی باشد. برخی از موتورهای جستجو الگوریتم‌های خاصی برای نمایش نتایج جستجو بر اساس پسوند دامنه استفاده می‌کنند.  در انتخاب دامنه، مهم است به هدف و نوع وبسایتتان توجه کنید.

انتخاب پسوند مناسب می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روی استراتژی بازاریابی، شناساندن برند و جذب مخاطبان داشته باشد. همچنین، ممکن است محدودیت‌ها و قوانین خاصی برای ثبت و استفاده از برخی پسوندها وجود داشته باشد. بنابراین، در اینترنت، تنوع بسیاری از پسوندهای دامنه وجود دارد و هر کدام دارای کاربردها و محدودیت‌های خاص خود هستند. توجه به این تفاوت‌ها و انتخاب با دقت پسوند دامنه، می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر روی موفقیت وبسایت شما داشته باشد. در ادامه این بخش از آرکاوب به توضیحات بیشتری در مورد تفاوت دامنه ir و com ارائه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 دامنه دات کام چیست؟

دامنه اینترنتی .com، محبوب‌ترین دامنه اینترنتی جهان است. این دامنه مخفف واژه انگلیسی “commercial” به معنای تجاری است. در ابتدا، این دامنه فقط برای وب‌سایت‌های تجاری استفاده می‌شد؛ اما با گسترش استفاده از اینترنت، این دامنه نیز برای تمام سایت‌ها قابل دسترسی شد و همه افراد مجوز استفاده از آن را پیدا کردند. بعد از این اتفاق، به این دامنه به عنوان “دامنه بین‌المللی” اشاره می‌شود.

دامنه دات کام

دامنه دات آی آر چیست؟

دامنهir ، درواقع همان دامنه ملی ایران بوده و مخفف کلمه انگلیسی “iran” است. در حال حاضر، بسیاری از کشورها از این نوع دامنه‌های ملی استفاده می‌کنند و دامین‌های خاص خود را دارند. به عنوان مثال، دامنه ملی کشور روسیه (Russia) به صورت rus و دامنه ملی کشور ترکیه (Turkey) به صورت tr نوشته می‌شود.

تفاوت دامنه com و ir چیست؟

تفاوت دامنه ir و com در واقع نشان‌دهنده جایگاه پسوندهای دامنه هستند که بعد از آدرس وبسایت قرار می‌گیرند. این پسوندها، مانند پسوندهای دیگر، اختصاری از کلمات هستند. پسوند ir دو حرف اول از کشور iran و پسوند com اختصاری از کلمه commercial یا تجاری است. بنابراین، تفاوت اولیه بین این دو پسوند واضح است: پسوند ir یک دامنه داخلی و مختص کشور ایران است، در حالی که پسوند com یک دامنه بین‌المللی محسوب می شود. به همین دلیل، منطقی است که مراجع خرید این دو دامنه نیز با یکدیگر متفاوت باشند.

مقایسه دامنه com و ir  از نظر سئو

دلیل اصلی استفاده از دامین‌هایی با پسوندهای ملی همچون ir، که به عنوان پسوندهای دامنه کشوری شناخته می‌شوند، به منظور بهبود دسترسی محلی بوده است. در ابتدا، این دامین‌ها به ویژه نشان می‌دادند که یک وب‌سایت خاص برای مخاطبان یک کشور خاص (مانند فرانسه با پسوند fr) فعالیت می‌کند. این موضوع باعث می‌شد که موتورهای جستجو صفحات این وب‌سایت‌ها را در نتایج جستجوی کاربران همان کشور در رتبه‌های برتر نمایش دهند.

جدیدترین مطالب:  طراحی سایت در مشهد

اما با گذر زمان، بسیاری از افراد به اشتباه به انتخاب پسوندهای دامنه کشورها پرداختند که ارتباط مستقیمی با موقعیت جغرافیایی آن‌ها ندارد. برای مثال، پسوند my به دلیل شباهت به کلمه انگلیسی مورد توجه قرار گرفت، اما در واقع پسوند دامنه کشور مالزی است. همچنین، پسوند is به کشور اسرائیل تعلق دارد اما بسیاری از افراد آن را به عنوان یک فعل انگلیسی استفاده می‌کنند. به همین دلیل می‌توان گفت که این جنبه از سئوی محلی در دامنه‌ها دیگر به عنوان یک سیگنال قدرتمند برای موتورهای جستجو محسوب نمی‌شود.

مقایسه دامنه com و  ir  از نظر قیمت

تفاوت قیمتی بین دامنه‌های com و ir به شدت مشهود است. دامنه‌های بین‌المللی، به طور کلی، چندین برابر گران‌تر از دامنه‌های ir هستند. برای تجربه این تفاوت، می‌توانید به سرعت یک آزمایش ساده انجام دهید. وارد صفحه ثبت دامنه شده و نام دامنه‌ای که به آن علاقه‌مندید را در کادر جستجو وارد نمایید. از بین پسوندهای مختلفی که به شما پیشنهاد می‌شود، قیمت دامنه ir و com را با یکدیگر مقایسه کنید.

با انجام این کار بر روی چند دامنه فرضی دیگر، شما خواهید دید که میانگین قیمت دامنه ir به شدت پایین‌تر از دامنه com است. البته، نوسانات در قیمت دلار نیز بر نرخ دامنه‌های بین‌المللی تأثیر گذار است.

مقایسه دامنه com و ir از نظر تبلیغات اینترنتی

از میان پلتفرم‌های گوناگون تبلیغات اینترنتی، چند نمونه بسیار مشهور خدمات خود را به دامنه‌های ir ارائه نمی‌دهند. یکی از این پلتفرم‌ها سرویس تبلیغات گوگل (Google Ads) است، که این سرویس به منظور بهبود موقعیت در نتایج جستجوی گوگل در ازای پرداخت هزینه به کار می‌رود. گوگل، به عنوان یک شرکت تحت نظر اداره کنترل دارایی‌های برون‌مرزی آمریکا (OFAC)، هر گونه ارتباط رسمی با جمهوری اسلامی ایران را ممنوع اعلام کرده و از هرگونه همکاری با دامنه‌های ir در خدمات خودداری می‌نماید.

علاوه بر گوگل‌ادز، سرویس‌های آمازون و برخی از سرویس‌های smtp و پلتفرم‌های دیگر نیز دامنه‌های آی‌آر را در لیست تحریم‌ها قرار داده‌اند. این ممنوعیت‌ها به عنوان یک محدودیت حیاتی بر ارتباطات رسمی و تجاری با دامنه‌های این کشور تأثیر گذار است

مقایسه دامنه com و ir از نظر امنیت

دامنه‌ها، به اندازه‌ی میزبانی، بر امنیت وب‌سایت تأثیرگذار نیستند؛ به عبارت دیگر، نوع پسوند دامنه مانند ir، com یا net تأثیر مستقیمی بر امنیت سایت ندارد.

تنها نکته‌ای که ممکن است به‌طور غیرمستقیم بر امنیت پسوندها تأثیر بگذارد، مربوط به احراز هویت است. برخی از سرویس‌های ثبت دامنه ملی مانند سایت ایرنیک، پیش از خرید دامنه، اطلاعات و مدارک مالکان را احراز هویت می‌کنند؛ در حالی که در خرید دامنه‌های بین‌المللی، این فرآیند با یک حساب کاربری در سایت فروشنده انجام می‌شود. از این رو، در صورت توجه به احراز هویت مالکان، پسوند دامنه تبدیل به یک عامل تاثیرگذار بر امنیت می‌شود. اما مهم‌ترین نکته این است که هر دو نوع دامنه به‌طور کلی می‌توانند با اقدامات مناسب در زمینه امنیت، سطح امان سایت را تضمین کنند.

جدیدترین مطالب:  تفاوت UI و UX
مقایسه دامنه com و ir از نظر امنیت

مزایا و معایب دامنه آی آر

از انجام مقایسه‌ها به‌سمت بررسی مزایا و معایب دامنه داخلی ir حرکت کنیم و با ویژگی‌های مثبت و منفی این نوع دامنه به‌طور خاص آشنا شویم.

مزایا:

  • تضمین هویت مالکیت:

داشتن یک دامنه ir می‌تواند برای مشتریان شما یک اطمینان از هویت مشخص شما ایجاد کند.

  • امکانات ملی فراهم شده:

قابلیت ثبت نشان‌های تجاری ملی و امکان ثبت آگهی تبلیغاتی در رسانه‌های ملی، از جمله مزایای ویژه دامنه ir محسوب می‌شوند.

  • تأثیر مثبت در سئوی محلی:

احتمالاً داشتن یک دامنه ccTLD می‌تواند با احتمال کمی، تأثیر مثبتی در دسترسی بهتر به سایت برای کاربران ایرانی داشته باشد.

  • هزینه پایین‌تر:

دامنه‌های ir به عنوان گزینه‌های ارزان‌تری در بازار شناخته می‌شوند.

معایب:

  • تحت تحریم برخی از ابزارها:

ابزارهای بین‌المللی مانند Google Ads و برخی سرویس‌های دیگر حوزه وب، به دلیل تحریم‌ها، از استفاده از دامنه ir خودداری می‌کنند.

  • ثبت دامنه فقط برای افراد حقیقی:

فرآیند ثبت دامنه ir تنها برای افراد حقیقی با احراز هویت شخصی امکان‌پذیر است. به همین دلیل برای استفاده عام‌المنفعه‌ای از سایت، نیاز به یک فرد مسئول با احراز هویت فردی واجد شرایط است.

  • دشوارتر در فعال‌سازی گواهی امنیتی SSL:

گواهی SSL به عنوان یک پروتکل امنیتی حیاتی برای حفاظت از اطلاعات سایت شما علیه حملات امنیتی عمل می‌کند. این پروتکل با تغییر آدرس صفحات به شروع با https به جای http و رمزنگاری داده‌ها در طول انتقال، اطمینان حاصل می‌کند که اطلاعات کاربران محافظت شده و امنیت سایت تقویت شود. اما یکی از چالش‌های مواجهه با سایت‌های دامنه ir، هزینه بالاتر خرید و نصب گواهی SSL است. همچنین، فرآیند فعال‌سازی گواهی پس از خرید دامنه ir به طور متوسط ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد که ممکن است برخی از مدیران وب‌سایت با آن مواجه شوند.

فعال‌سازی گواهی امنیتی SSL

مزایا و معایب دامنه دات کام

دامنه com، همچون دامنه‌های بین‌المللی دیگر، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه با یک بررسی دقیق تر در مورد تمام جنبه‌های این پسوند آشنا خواهید شد.

مزایا:

  • قابلیت یادآوری بالا:

دامنه com به دلیل شناخته‌شدگی جهانی، به یادماندنی‌تر است و این می‌تواند به افزایش شهرت و معتبریت سایت شما کمک کند.

  • سازگاری با ابزارهای بین‌المللی:

دامنه‌های com بدون مشکل با ابزارها و پلتفرم‌های بین‌المللی هماهنگی دارند و به‌راحتی قابل استفاده هستند.

  • ثبت آسان و سریع:
جدیدترین مطالب:  طراحی سایت پزشکی

ثبت دامنه com نسبت به دامنه‌های داخلی، ساده‌تر و سریع‌تر است.

  • امکان فعالیت بین‌المللی:

این دامنه امکان فعالیت بین‌المللی را به شما می‌دهد و ملیت خاصی را نشان نمی‌دهد.

معایب:

  • هزینه بالاتر:

دامنه‌های با پسوند com به‌طور معمول گران‌تر از دامنه‌های داخلی یا دیگر پسوندها هستند. این موضوع می‌تواند یکی از عوامل تصمیم‌گیری در انتخاب دامنه باشد.

  • پرطرفداری و احتمال ناموجودی:

به علت بین‌المللی بودن و محبوبیت بالای پسوند com، احتمال بالایی وجود دارد که دامنه‌های موردنظر با نام‌های عمومی و کلمات پرطرفدار از قبل ثبت شده باشند. این امر ممکن است موجب نیاز به خلاقیت بیشتر در انتخاب نام دامنه شود یا از دامنه‌های دیگر استفاده شود.

سخن پایانی

در پایان همان طور که گفتیم انتخاب بین دامنه‌های ir و com به نیازها، استراتژی تجاری و محدودیت‌های فنی برمی‌گردد. دامنه‌های ir با ارتباط مستقیم با جمهوری اسلامی ایران، امکانات ملی بیشتری و هزینه مناسب‌تری برخوردار هستند. از طرفی، دامنه‌های com با پرطرفداری جهانی، امکانات بین‌المللی فراوان و قدرت یادآوری بیشتر، به‌عنوان گزینه‌ای مناسب برای کسب و کارهای جهانی مطرح می‌شوند. در نهایت، تعیین کدام دامنه بهترین گزینه است، بستگی به شرایط خاص هر فرد یا کسب و کار دارد و نیازمند تحلیل دقیقی از اهداف و الزامات مربوطه است. بنابراین ابتدا به بررسی تفاوت دامنه ir و com پرداخته سپس تصمیم خود را قطعی کنید.

سوالات متداول

دامنه ir پسوند ملی ایران است و به وب‌سایت‌ها و کسب و کارهای متعلق به این کشور اشاره دارد، در حالی که دامنه com پسوند بین‌المللی است و برای وب‌سایت‌های جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بله، برخی از سرویس‌های بین‌المللی به دلیل تحریم‌ها با دامنه ir همکاری نمی‌کنند. این می‌تواند محدودیت‌هایی را در استفاده از برخی ابزارها و خدمات جهانی برای وب‌سایت‌های ir ایجاد کند.

بله، به‌طور کلی دامنه‌های ir اغلب ارزان‌تر از دامنه‌های com هستند. این ممکن است یکی از دلایل انتخاب دامنه ir برای کسب و کارهای محلی باشد.

اگر کسب و کار شما محدود به یک منطقه خاص نیست و هدف شما جلب مخاطبان جهانی است، دامنه com مناسب‌تر است. اما اگر فعالیت شما به محدوده ایران محدود است، دامنه ir ممکن است گزینه‌ای بهتر باشد.

بله، امکان تغییر دامنه وجود دارد، اما این تغییر ممکن است به هزینه و زحمت برخورد کند و باید مراحل مشخصی را دنبال کنید تا این تغییر به درستی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *