logoArkaWeb

09029598465

دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو

دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو
5/5 - (1 امتیاز)

هر وبسایتی ممکن است در مقطعی دچار افت رتبه خود در گوگل شود. این اتفاق برای هر‌کسی که با مدیریت یا سئو سایت سر ‌و ‌کار دارد ترسناک است، اینکه بدون هیچ دلیلی و به‌طور ناگهانی بازدید سایت‌تان کاهش پیدا کرده و رتبه‌ی خود را از دست داده‌است.اما جای نگرانی نیست این مسئله صرف نظر از دلایل متعددش، قابل حل است. آرکاوب یک چک لیست مفید برای تشخیص سریع مشکل و بازیابی رتبه‌های شما جمع آوری کرده‌ است. در مرحله‌ی اول باید علت افت رتبه سایت در موتور‌های جستجو را تشخیص دهید.

علل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو

قبل از اینکه شروع به بررسی دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جست‌و‌جو کنید ابتدا اطمینان حاصل کنید که رتبه‌ی خود را از حساب سرچ کنسول درستی مشاهده می‌کنید. به عنوان مثال: به جای اکانت اصلی سایت وارد اکانت مربوط به زیر ‌دامنه نشده باشید یا از صحت ادرس سایتی که در سرچ کنسول وارد کرده‌اید، مطمئن شوید.(وارد کردن  http به جای httpS  یا اشتباهاتی از این قبیل) بعد از اینکه مطمئن شدید، باید به دنبال علت افت رتبه سایت در موتورهای جستجو باشید. در ادامه مطلب دلایلی را ذکر کرده‌ایم که موجب کاهش رتبه‌ی وبسایت شما می‌شود.

سرعت سایت

سرعت بارگزاری محتوا‌ی صفحات شما علاوه بر رتبه‌بندی روی تجربه کاربری مخاطبین و بازدید کنندگان وبسایت‌تان نیز تأثیر زیادی دارد. زمانی که بارگزاری صفحات بیش از حد معمول طول بکشد، نرخ پرش سایت افزایش می‌یابد، زیرا مردم برای دیدن محتوای شما منتظر نمی‌مانند. برای بررسی سرعت صفحه‌ی خود می‌توانید از ابزارهای به‌روز و مفید مانند (page speed google) استفاده کنید. این ابزار امکان رتبه‌بندی صفحات برحسب سرعت بارگیری را برای شما فراهم می‌کنند.

تغییرات الگوریتم گوگل

یکی از رایج‌ترین دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو، تغییر در الگوریتم گوگل است. حدود 200 مؤلفه وجود دارد که می‌توانند بر الگوریتم گوگل تأثیر بگذراند. در واقع موتورهای جست‌و‌جو برای معرفی وبسایت‌ها، شرایط زیاد و متفاوتی دارند که به‌روزرسانی‌های مختلف در هر زمان می‌تواند موجب اعمال تغییراتی در این شرایط شود. درست است که بیشتر این تغییرات برای پشتیبانی از سایت‌هایی با محتوای بی‌نظیر و تجربه‌ی مخاطب تنظیم شده‌اند اما تغییرات محاسباتی گوگل می‌توانند به طور عجیبی ناپایدار باشند و گاهی نتایج زیان‌بار یا بی‌رحمانه‌ای برای سایت‌ها به همراه داشته باشند.

تغییرات ناگهانی سایت

به طور کلی پیشنهاد می‌شود هیچ‌گاه در بهینه‌سازی سئو و وبسایت‌تان، تغییرات ناگهانی و بزرگ انجام ندهید. ممکن است هاست خود را به یک هاست جدید منتقل کرده باشید، یا قالب و طراحی سایت خود را تغییر داده باشید. به مثال زیر توجه‌کنید:

Redirect

ریدایرکت 301 (دائمی) یکی از موارد تاثیر‌گذار بر روی افت رتبه‌ی سایت است و باید به‌صورت کاملا صحیح اجرا شود. اگر تغییراتی در ساختار یا حتی در پوسته‌ی وبسایت‌تان به‌وجود آورده‌اید باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید. بعد از انجام ریدایرکت 301 باید نقشه‌های سایت، تگ‌های کنونیکال و لینک‌های داخلی را نیز بررسی کنید. با انجام ریدایرکت شما به موتورهای جست‌و‌جوی گوگل اعلام می‌کنید که یک یا چندین صفحه از وبسایت خود را به طور دائمی به صفحه‌ی دیگری انتقال داده‌اید و کاربرانتان نیز به صفحه‌ی ریدایرکت شده انتقال داده می‌شوند. بطور کلی انجام صحیح ریدایرکت در رتبه سایت شما تغییری ایجاد نمی‌کند اما اگر به‌طور صحیح انجام نشود گوگل هر دو صفحه را ایندکس می‌کند و شما را به دلیل وجود محتوای تکراری جریمه می‌کند. پس ایجاد تغییرات ناگهانی در سایت بدون دقت کافی و توجه به مشکلات فنی، می‌تواند علت افت رتبه سایت در موتورهای جستجوی گوگل باشد.

جدیدترین مطالب:  معرفی ابزارهای هوش مصنوعی برای سئو
علت کاهش رتبه سایت در موتورهای جستجو

پنالتی گوگل

این اتفاق به دلیل استفاده از روش‌های سئوی کلاه سیاه یا به‌طور کلی کارهای مخالف مقررات گوگل اتفاق می‌افتد. در گذشته گوگل برای جریمه‌ی یک وبسایت، کل دامنه‌ی آن را جریمه می‌کرد اما امروزه به ندرت پیش می‌آید که گوگل کل دامنه‌ی یک سایت را پنالتی کند. در اکثر اوقات رتبه‌ی سایت را در چند کلمه کلیدی از آن سلب می‌کند.بنابراین پنالتی گوگل نمی‌تواند علت افت کلی رتبه سایت در موتورهای جست‌و‌جو باشد.

پیشرفت رقبا

در اکثر مواقع چند صفحه از یک سایت بازدید بیشتری نسبت به سایر صفحات آن دارند. یعنی ممکن است دو صفحه از یک سایت درصد بازدیدی برابر یا حتی بیشتر از بازدید دیگر صفحات آن سایت داشته باشند.( مثلا 40 درصد از بازدید سایت مختص تنها دو صفحه از آن باشد)در این صورت اگر رقبا بتوانند عملکرد بهتری از سایت مورد نظر ارائه‌کنند، به راحتی جای آن را در رتبه‌بندی گوگل گرفته و این سایت بازدید خود را از دست می‌دهد. بنا‌بر‌این یکی ازدلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو می‌تواند تلاش و تمرکز بیشتر رقبا روی تولید محتوای تخصصی وبسایت‌شان باشد.

مشکلات سرور

هیچ سرور بدون ایراد و نقصی وجود ندارد، حتی بهترین سرورهای دنیا هم 99 درصد فعال هستند. پس مشکلات متعدد سرورها می‌توانند از دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو باشند.

قطعی سرور

اگر شما مالک سایتی هستید که هاست آن به طور دائم دچار قطعی می‌شود و مخاطبان نمی‌توانند وارد سایت شده و از اطلاعات یا امکانات آن استفاده‌کنند، احتمال زیاد علت کاهش رتبه‌ی سایت شما همین مورد است. زیرا در این‌صورت نرخ پرش وبسایت شما افزایش می‌یابد و گوگل برای سایت‌تان امتیاز منفی در نظر می‌گیرد. برای بررسی قطعی سرور سایت خود می‌توانید از ابزار up time robot استفاده کنید. این ابزار به ازای هربار قطع و وصل شدن سرورتان برای شما ایمیل ارسال می‌کند. شما از این طریق متوجه می‌شوید که چه مدت زمانی سایت شما در دسترس نبوده‌است.

اضافه بار سرور

اگر سرور شما هنوز راه اندازی نشده باشد یا آمادگی افزایش ناگهانی ترافیک را نداشته باشد، در این صورت با پیش ‌آمدن هریک از مسائل گفته ‌شده بیش از حد بارگیری می‌شود و ممکن است از کار بی‌افتد. وبسایت‌هایی که در یک سرور مشترک هستند، احتمال بیشتری برای از کار افتادن‌شان وجود دارد زیرا ممکن است سایت دیگری در همان سرور، افزایش ناگهانی ترافیک داشته باشد.

سئو منفی

یکی دیگر از دلایل افت رتبه سایت در موتور های جستجو می‌تواند سئوی منفی باشد. در این روش رقبا تکنیک کلاه سیاه اجرا کرده و وانمود می‌کنند که شما اجرا کننده‌ی آن بوده‌اید. به عنوان مثال برای سایت شما مقدار زیادی بک لینک بی ارزش خریداری کرده و موجب می‌شوند گوگل تصور کند شما خطا کرده‌اید و سایت‌تان را جریمه کند. می‌توانید با استفاده از ابزارهای آنالیز بک لینک مانند ahref یا ابزار سایت مانند moz به‌طور مرتب بک لینک های سایت‌تان را بررسی کنید.

لینک‌های گمشده

منظور از لینک های گمشده همان از دست دادن یا به‌طور ناگهانی از دست رفتن بک لینک‌های وبسایت است. با توجه به اینکه پروفایل بک لینک، یکی از بخش های بسیار مهم در سئوی سایت به شمار می رود پس لازم است که به‌طور مداوم این موضوع را بررسی کنید. از دست رفتن یا حذف بک لینک‌ها می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد و در پی این اتفاق گوگل به شما مشکوک شده و رتبه‌هایتان را کاهش می‌دهد. برای جبران این اتفاق می‌توانید بک لینک‌های جدیدی را طبق اصول و استراتژی مشخص، جایگزین آن‌ها کنید.

جدیدترین مطالب:  سئو کلاه سفید چیست؟|مزایا و تکینیک ها

خرید بک لینک

همانطور که در موارد پیش هم گفته شد، بک لینک یکی از موارد بسیار تأثیر‌گذار در سئو محسوب می‌شود. بک لینک‌ها می‌توانند به سرعت رتبه‌ی سایت ما را افزایش دهند اما اگر این کار با استراتژی درست، دانش و دقت کافی انجام نشود می‌تواند با همان سرعت موجب کاهش رتبه‌ی سایت شما شود. در ادامه مواردی از اشتباهات رایج در خرید بک لینک را که می‌توانند از دلایل افت رتبه سایت در موتور های جستجو باشند، ذکر کرده‌ایم.

خرید بک لینک بد

یکی دیگر از دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو می‌تواند خریدن بک لینک، بدون دانش و آگاهی کافی باشد. اکثر سئو‌کاران سعی می‌کنند با خرید بک لینک، رتبه‌ی آن سایت را افزایش دهند اما گاهی فرد بدون کسب اطلاعات کافی و تجربه‌ی لازم، شروع به خرید بک لینک‌هایی فاقد ارزش و اسپم شده می‌کند. در این زمان گوگل به وبسایت فرد مشکوک شده و اعتبار آن صفحه یا صفحات را کم می‌کند.

خرید ناگهانی بک لینک 

بارها اتفاق افتاده است که فردی به دلیل نداشتن دانش کافی، به یکباره شروع به خرید بک لینک‌هایی در تعداد بالا کرده است. در این حالت به سرعت موجب شک گوگل به آن سایت شده و در نتیجه یا اعتبار صفحات ازبین می‌رود یا در بهترین حالت اعتبار بک لینک‌های خریداری شده دیگر به سایت‌تان منتقل نمی‌شود.

خرید بک لینک موقت

امروزه در سراسر وب، سایت‌های زیاد و مختلفی وجود دارد که مشغول فروش بک لینک‌های موقت(1 الی 12 ماهه) هستند. تقریبا اکثر سئو‌کاران معتقدند که بک لینک‌های موقت موجب آسیب به سئوی سایت می‌شوند. پس تمام شدن مدت زمان بک لینک‌های موقتی می‌تواند از دلایل افت رتبه سایت در موتور های جستجو باشد.

مشکلات محتوا

موارد زیادی در نوشتن محتوای وبسایت بر روی رتبه‌بندی‌های آن تأثیر دارد .به عنوان مثال مواردی مانند به روز نشدن محتوای وبسایت یا انتشار مقالاتی که اطلاعات کافی و مناسبی ندارند و یا حتی کاهش آمار سرچ کلمه‌ی مد نظرتان و… می‌توانند از دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو باشند.

مشکلات امنیتی

الگوریتم گوگل حساسیت شدیدی روی امنیت سایت ها دارد و اگر متوجه شود که یک وبسایت هک شده است، به سرعت رتبه ی آن را کاهش می‌دهد و تا زمانی که این مسئله رفع نگردد، شرایط به مرور بدتر نیز می‌شود. حتی بعد از رفع نیز زمان زیادی نیاز است تا گوگل مجددا به شما اعتماد کند.برای بررسی این مسئله می‌توانید وارد بخش security issues در سرچ کنسول شوید. گوگل در صورت وجود چنین مشکلاتی، موضوع را در این بخش به شما اطلاع می‌دهد.

 Eror duplicate

هشدار duplicate در واقع همان وجود صفحات تکراری در وبسایت است. در بخش pagesسرچ کنسول دو هشدار برای صفحات داپلیکیت وجود دارد:

Duplicate without user-selected canonical
این هشدار صفحاتی را نشان می‌دهد که گوگل به علت شباهت آن ها را نمایش نمی دهد.

Duplicate Google chose different canonical than user
این هشدار هم صفحاتی که قرار نیست سئو شوند را به شما نشان می‌دهد.

این هشدار ها زمانی اهمیت پیدا می‌کنند که صفحات مهم و اصلی شما را در لیست خود داشته باشند.پس هشدارهای داپلیکیت را حتما بررسی کنید، شاید علت افت رتبه سایت شما در موتورهای جست‌وجو، همین مسئله باشد.

جدیدترین مطالب:  اصول مهم سئو در طراحی سایت | آشنایی با 7 اصل مهم

Eror blocked

چندین هشدار دیگر هم در سرچ کنسول درباره blocked وجود دارد. این هشدارها از دسترس خارج شدن صفحه یا صفحات‌تان را به شما نشان می‌دهند. اگر صفحات مهم وبسایت‌تان با این هشدار روبه رو شده‌اند، پس انتظار افت رتبه در گوگل را داشته باشید.

 No index

دستور no index می‌تواند برای برخی صفحات یا کل وبسایت مورد نظر اعمال شود. نوایندکس به ربات‌های گوگل اجازه‌ی بررسی آن صفحه یا سایت را نمی‌دهند. در نتیجه این دستور می‌تواند باعث دیده نشدن و در نهایت افت رتبه‌ی وبسایت شما شود.

Sem  ( بازاریابی موتورهای جستجو)

ترافیک sem از تبلیغات پولی به‌دست می‌آید اما ترافیک seo نتیجه‌ی جست‌وجوهای واقعی است. گاهی رقیبان ما با استفاده از تبلیغات گوگل، از ما پیشی گرفته و قسمتی از ترافیک سایت ما را از آن خود می‌کنند.

Eror mobile usability

بخش دیگری در سرچ کنسول وجود دارد که به آن mobile usability ( قابلیت استفاده از دستگاه های موبایل) می‌گویند. در این قسمت گوگل به شما هشدارهایی درباره وضعیت سایت‌تان در دستگاه های موبایل ارائه می‌دهد. اگر گوگل به شما اعلام کند که اکثر صفحات وبسایت‌تان مشکلاتی مرتبط با نمایش در دستگاه‌های موبایل دارند، پس احتمالا دلیل افت رتبه سایت شما در موتورهای جست‌و‌جو همین است.

Google flux  (شار گوگل)

در این حالت شما می‌بینید که صفحات‌تان هیچ مشکلی ندارند و در بهترین حالت خود قرار دارند اما بازدید کلمات کلیدی‌تان کم شده و رتبه‌ی کلی سایت‌تان افت کرده است.درواقع هیچ روشی که بتوانید با google flux مقابله کنید وجود ندارد و این مسئله بعد از مدتی ( معمولا چند روز) برطرف شده و جایگاه قبلی سایت‌تان به شما بازگردانده می‌شود.

جمع‌بندی

افت رتبه‌ی سایت در موتورهای جست‌وجو همواره مسئله‌ای مهم، قابل توجه و نگران کننده برای تمامی سئو‌کاران است. ما در این مطلب سعی کردیم مهم‌ترین دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو و راه تشخیص آن‌ها را به شما بگوییم تا در هنگام بروز چنین مشکلاتی هیچ نگرانی در این مورد نداشته باشید.چنانچه در بررسی و حل این مسائل با مشکلی مواجه شدید، تیم آرکاوب آماده ی یاری رسانی به شما عزیزان می‌باشد.

سوالات متداول

شایع‌ترین دلیل افت رتبه وبسایت‌ها، به روز‌رسانی‌ الگوریتم گوگل است که هربار در نتایج، تغییرات زیادی به وجود می‌آورد.

معمولا خیر، زیرا پنالتی گوگل فقط رتبه‌ی سایت را در چند کلمه کلیدی پایین می‌آورد و روی کل دامنه‌ی سایت تأثیر نمی‌گذارد.

باید به طور مداوم ، سایت خود و رقبا را بررسی و آنالیز کنید. این امر سبب می‌شود اطلاعات کافی و کاملی از اوضاع و شرایط داشته باشید و بدانید هر تغییر چه نتایجی به بار آورده است.

در این دنیای پر از رقابت، انجام این کار تقریبا محال است. قطعا رقیبان شما هیچ‌گاه دست از تلاش بر نمی‌دارند. شما تنها می‌توانید با رعایت استانداردهای سئو و تولید محتوای بی‌رقیب و کاربر پسند، تا حدود زیادی خیالتان را بابت رتبه‌ی وبسایت خود در گوگل راحت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *